Хрупкави шницели от тиквички - цяло лято лапаме на корем! По-вкусни от мръвка, идеалното бирено мезе:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Хрупкави шницели от тиквички - цяло лято лапаме на корем! По-вкусни от мръвка, идеалното бирено мезе:
Хрупкави шницели от тиквички - цяло лято лапаме на корем! По-вкусни от мръвка, идеалното бирено...
97428
Хрупкави шницели от тиквички - цяло лято лапаме на корем! По-вкусни от мръвка, идеалното бирено мезе:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако сте почитатели на тиквичките , тази рецепта просто няма как да не ви заинтригува - хрупкави шницели от тиквички ! Представете си само - зачервената коричка приятно хруска, а отвътре са сочни и неустоимо вкусни! Ако вече се облизвате в очакване, ето и продуктите за тази мега вкусотия от тиквички :

Хрупкави шницели от тиквички

Продукти:

2 средни тиквички

5 яйца

200 гр. брашно

300 гр.

галета

сол

300 мл олио за пържене

За маринатата:

малко магданоз

1 скилидка чесън

1 супена лъжица зехтин

1 супена лъжица ябълков оцет или лимон

щипка сол

хрупкави шницели от тиквички

Приготвяне:

Измийте добре тиквичките, разрежете ги наполовина и след това нарежете на филийки с тънък нож. Посолете нарязаните тиквички и ги оставете да се отцедят за 15 минути. 

Разбийте яйцата, добавете сол. Панирайте тиквичките първо в брашно, яйца, отново в брашно, яйца, след това в галета. 

Запържете ги на умерен огън, докато се зачервят приятно и от двете страни. 

Намажете горещите тиквички с марината: смесете нарязан магданоз, чесън, оцет, олио и малко сол.

панирани тиквички

Да ви е сладко!

шницели тиквички

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft