Хрупкави ябълкови бисквити за 10 минути! САМО брашно, вода, олио и ябълки - вижте колко е лесно:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Хрупкави ябълкови бисквити за 10 минути! САМО брашно, вода, олио и ябълки - вижте колко е лесно:
Хрупкави ябълкови бисквити за 10 минути! САМО брашно, вода, олио и ябълки - вижте колко е лесно:
808
Източник: За Жената
Хрупкави ябълкови бисквити за 10 минути! САМО брашно, вода, олио и ябълки - вижте колко е лесно:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Хрупкави ябълкови бисквитки  за 10 минути! Тази рецепта наистина е нещо специално, защото буквално от нищо правите нещо, при това чудно и на вид, и на вкус! Трябват ви брашно, вода, олио и ябълки, а ако използвате готово бутер тесто, този десерт се приготвя много бързо и лесно. Ето какво ви трябва още за лесната рецепта:

Хрупкави ябълкови бисквитки

Продукти:

За бутер тесто:

  • 1 чаена лъжичка мая (3 g)
  • 1 чаена лъжичка захар (5 g)
  • 2 чаши топла вода (400 ml)
  • 5 чаши универсално брашно (580 g)
  • 1 чаена лъжичка сол (5 g)

За намазване на тестото:

  • 160 г масло

Пълнеж:

  • 1 чаша кафява захар (може да използвате и бяла)
  • 1 чаена лъжичка канела
  • 3 ябълки, нарязани на кръгчета

Приготвяне:

Замесете компактно тесто от изброените продукти като постепенно добавяте брашното.

Омесете го (8-10 минути) върху набрашнена повърхност, докато стане гладко, без да лепне за ръцете. Оставете го да почине покрито за 10 минути.

Разделете тестото на 4 топки. Върху набрашнен плот се разтваря тънка кора и се намазва с разтопено масло. Сгънете тестото от едната и от другата страна, за да получите продълговата правоъгълна кора.

кора с масло

Снимка: YouTube

сгъване тесто

Снимка: YouTube

Отгоре се намазва с масло, след което се прегъва отново отгоре и отдолу, като книга, за да се получи правоъгълник. Разточете втората кора, намажете я с масло и в средата сложете първото прегънато тесто ("плика").

Прегънете, както направихте с първото тесто. Повторете процедурата с останалите 2 теста. Увийте ги в един голям плик и оставете в хладилника за 30 минути. След това се разточва на правоъгълна кора и се нарязва на тънки ленти.

ленти бутер тесто

Снимка: YouTube

Измийте и почистете от сърцевината ябълките, след което ги нарежете на шайби. Оваляйте ябълковите кръгчета в смес от захар и канела, след което ги увийте с ленти бутер тесто.

шайби ябълки

Снимка: YouTube

ябълки в бутер тесто

Снимка: YouTube

Подредете ги в тава, застлана с хартия и отгоре ги намажете с мляко и ги поръсете със захар и канела.

Печете ги 25-30 минути в загрята фурна на 200 градуса. 

ябълкови сладки в канела

Снимка: YouTube

хрупкави ябълкови бисквити

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft