Хрупкави ябълкови бисквитки за 10 минути! Тази рецепта наистина е нещо специално, защото буквално от нищо правите нещо, при това чудно и на вид, и на вкус! Трябват ви брашно, вода, олио и ябълки, а ако използвате готово бутер тесто, този десерт се приготвя много бързо и лесно. Ето какво ви трябва още за лесната рецепта:
Хрупкави ябълкови бисквитки
Продукти:
За бутер тесто:
- 1 чаена лъжичка мая (3 g)
- 1 чаена лъжичка захар (5 g)
- 2 чаши топла вода (400 ml)
- 5 чаши универсално брашно (580 g)
- 1 чаена лъжичка сол (5 g)
За намазване на тестото:
- 160 г масло
Пълнеж:
- 1 чаша кафява захар (може да използвате и бяла)
- 1 чаена лъжичка канела
- 3 ябълки, нарязани на кръгчета
Приготвяне:
Замесете компактно тесто от изброените продукти като постепенно добавяте брашното.
Разделете тестото на 4 топки. Върху набрашнен плот се разтваря тънка кора и се намазва с разтопено масло. Сгънете тестото от едната и от другата страна, за да получите продълговата правоъгълна кора.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Отгоре се намазва с масло, след което се прегъва отново отгоре и отдолу, като книга, за да се получи правоъгълник. Разточете втората кора, намажете я с масло и в средата сложете първото прегънато тесто ("плика").
Прегънете, както направихте с първото тесто. Повторете процедурата с останалите 2 теста. Увийте ги в един голям плик и оставете в хладилника за 30 минути. След това се разточва на правоъгълна кора и се нарязва на тънки ленти.
Снимка: YouTube
Измийте и почистете от сърцевината ябълките, след което ги нарежете на шайби. Оваляйте ябълковите кръгчета в смес от захар и канела, след което ги увийте с ленти бутер тесто.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Подредете ги в тава, застлана с хартия и отгоре ги намажете с мляко и ги поръсете със захар и канела.
Печете ги 25-30 минути в загрята фурна на 200 градуса.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Да ви е сладко!