СЪСТАВКИТЕ
масло - 360 гр.
пшенично брашно - 600 грама
яйце - 1 бр.
студена вода (лед) - 160 мл.
оцет - 1 супена лъжица
сол - 0,5 ч.л.
СТЪПКА ПО СТЪПКА РЕЦЕПТА
1 В чаша от 250 мл. разбийте яйцето, добавете сол, оцет, разбъркайте.
2 Добавете студената ледена вода към яйчената смес докато чашата се напълни, разбъркайте и приберете в хладилника.
3 Пресейте брашното върху работната повърхност.
Изваждаме маслото от хладилника и го минаваме през едрото ренде, разтриваме заедно с брашното.
4 Смесете маслото с брашното на трохи.
5 Направете малка яма в брашното и постепенно изсипете яйчената смес, постепенно изсипете и смесете с трохите.
Тестото не е необходимо да се омесва, а просто се събира на голяма бучка.
6 Слагаме тестото в найлонов плик, придаваме му правоъгълна форма, така че е по-удобно да го използвате по-късно.
Поставете тестото в хладилник за 2 часа или за 30 минути във фризера и за 1 час в хладилника.
Бутер тестото може да се съхранява във фризера за няколко месеца.
Преди печене размразете тестото.
Гответе с удоволствие и зарадвайте своите близки с вкусни сладкиши!
Приятен апетит!