![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
1 опаковка (около 1.3 кг) свинско месо от коремната част (без кост)
зехтин (около 2 с.л.)
2 глави лук, обелени и нарязани едро
4 стръка целина, нарязани едро
За втриване:
3 с.л. едра сол
1 с.л. чили на люспички
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. семенца от кимион
тавичка за печене, покрита с алуминиево фолио
В малка купа смесете солта и останалите продукти за натриване на свинското. Направете разрези с остър нож в кожата на месото, така че да се получи решетка. Натъркайте със сместа месната страна на свинското и покрийте хлабаво с прозрачно фолио. Оставете в хладилника за поне 6 часа или цяла нощ.
Щом сте готови да го печете, включете фурната на 175 градуса. Натъркайте малко зехтин върху кожата и втрийте останалата смес със солта. Наръсете лука и целината в приготвената тавичка, отгоре поставете месото с кожата нагоре и печете около 1 час и 20 минути. След това увеличете температурата на максимум и печете още 25-30 минути, докато кожата стане хрупкава. Извадете от фурната и оставете месото да почива 10-15 минути, преди да го нарежете.