пилешки пържоли (или гърди) - според броя на порциите
сока и сърцевината от 2 портокала
1-2 супени лъжици кафява захар
Вярваме, че ще бъдете изумени от вкуса и от лесния начин на приготвяне. Трябват ви само 25 минути!
Начин на приготвяне:
Нарежете на тънки филийки пилешките пържоли, поръсете ги с подправката и след десетина минути намажете с горчица. Дали ще използвате пилешки гърди или друга част от пилето - изборът е ваш!
В дълбок тиган загрейте олиото и малко масло, и запържете вътре пилешкото от двете страни за около 8 минути. След това извадете месото и в същия тиган добавете още малко масло, сока от 2 портокала, кафявата захар и нарязаната сърцевина на портокалите. Разбъркайте и оставете соса да проври. Когато леко се посгъсти, подправете на вкус и поставете пилешкото месо в соса.
За гарнитура най-добре поднесете ориз басмати.