Обелете чесъна и настържете лимоновата кора. Поставете крекерите с маслото в блендер и добавете чесъна, нарязания магданоз, настърганата лимонена кора и щипка сол и черен пипер. Мелете, докато получите хомогенна смес. Тази смес изсипете в чиния.
В друга чиния сложете брашното, а в трета разбийте яйцата с вилица.
Нарежете пилешките гърди на тънки пържоли. Поставете ги в найлонов плик и ги начукайте кратко с чук за пържоли, за да ги изтъните.
Оваляйте пилешкото в брашното, след това в яйцето и накрая в сместа, която се намира в първата чиния. С ръка наръсете
от останалата смес върху всяка пържолка, за да бъдат добре покрити.
Пилешките пържоли можете да изпечете или да ги запържите в тиган с малко зехтин.
Ако печете, загрейте фурната на най-високата температура, подредете пилешкото в тава и сложете да се пече в топла фурна 15-ина минути.
Ако пържените, поставете тигана на котлона на средна температура, добавете зехтин и ги запържете добре по 4-5 минути от всяка страна, докато получат красив цвят и станат хрупкави.
Може да ги поднесете цели или да нарежете на ивици. Поднесете със свежа салата или варени зеленчуци и парче лимон.