Хумус с орехи и лимон
22 Декември 2011
12824
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
100 г орехи
1 ч л кимион на зърна
1/2 ч л кориандър на зърна
1/2 ч л кайенски пипер
400 г консерва нахут
60 мл зехтин
3 с л лимонов сок
2 скилидки чесън
1 ч л сол
На сух тиган се запичат орехи до приятен аромат и се охлаждат. В същия тиган се запържват зърната кимион и кориандър за 30 секунди. Семената се стриват на прах. В блендер се поставят отцеденият нахут, зехтинът, лимоновият сок, ситно нарязаният чесън, солта и стритите подправки. Сместа се пюрира.
Орехите се претриват между ръцете, като се сваля коричката от ядките. Прибавят се към хумуса и се пюрира отново. За да се получи по-течен хумусът се прибавя още 1-2 с л вода.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари