30 г маргарин
2 с. л. брашно
1 ч. л. къри
1/2 глава червен лук
1 кубче пилешки бульон
150 г замразени скариди
250 г консервирани зърна царевица
2 с. л. лимонов сок
2 ч. л. мед
Лукът се нарязва наситно и се запържва за неповече от 1 минута в тенджера с нагорещената мазнина. Добавят се брашното и кърито и се разбърква много добре. Веднага след това се наливат 1,5 л гореща вода и се прибавя стритото кубче пилешки бульон. Щом супата кипне, се оставя да ври 10 минути.
След това се добавят отцедената царевицата, лимоновият сок и медът. Вари се още около 5 минути.
След това се добавят отцедената царевицата, лимоновият сок и медът. Вари се още около 5 минути.
Накрая се прибавят неразмразените скариди и супата ври още 5 минути. Поръсва се със сол на вкус и се сервира. Тази супа може да се консумира и студена. По желание може да се застрои със заквасена сметана.