Царевична тортия
22 Декември 2011
7889
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
150 г брашно тип „00“
60 г фино царевично брашно
1 щипка бакпулвер
50 г свинска мас (краве масло)
сол на вкус
От всички продукти се замесва меко тесто, оформя се на топка, покрива се с фолио и се оставя да отпочине 15–20 минути.
Отпочиналото тесто се разделя на осем топки.
Топките се разточват на плота с малко брашно.
Запичат се на сух тиган от двете страни на силен огън.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари