200 гр. царевично брашно
400 мл вода
2 супени лъжици сол
1 кг пшенично брашно
500 мл прясно мляко
150 мл олио
1 кубче мая
1 супена лъжица захар
Сварете царевичното брашно в 400 мл вода и охладете. Маята разтворете в 100 мл хладко прясно мляко със захарта и една супена лъжица брашно и оставете да набъбне. Останалото мляко и олиото сложете на котлона, за да се загреят малко. След това смесете брашното, маята и млякото. Накрая добавете свареното царевично брашно и омесете гладко тесто. Оставете го да втаса за около половин час, след което разточете, нарежете на триъгълници и оформете на кифлички. Подредете ги в намазнена тавичка и оставете да втасват още един час. Намажете кифличките с яйчен жълтък и поръсвете с царевично брашно.
Печете ги в предварително загрята умерена фурна до зачервяване.