2 яйца
4 стръка зелен лук, нарязан на ситно
1 ч. л. смлян джинджифил или настърган джинджифил
1 ч. ч. консервирана или замразена царевица
3 с. л. зелен грах от консерва или замразен
1 червена камба, нарязана на ситно
1 скилидка чесън, нарязан на ситно
2 с. л. оризово или царевично брашно
2 с. л. соев сос
1 с. л. пюре от пресен кориандър или магданоз
2-3 с. л. орехово олио
за соса:
2 печени червени чушки
1 домат, обелен и нарязан на ситно, с отстранени семки
1 ч. л. олио
1 малка глава лук, нарязана на ситно
1 ч. л. нарязан пресен кориандър или 1 ч.л. пюре от пресен кориандър
Приготвя се сосът, като в олиото се запържва лукът с кърито за 30 сек., прибавят се чушките и доматите. Сместа се оставя да къкри, докато се сгъсти. Когато е готов, сосът се овкусява с кориандъра.
Яйцата се разбиват и към тях се прибавя брашното. Разбъркват се хубаво и се добавят лукът, царевицата, грахът, камбата, чесънът и соевият сос.
Олиото се загрява и в него с лъжица се сипва от сместа. Когато се зачервят отдолу, палачинките се обръщат с шпатула от другата страна. Сервират се със соса.