1. Първо залейте стафидите с рома. Оставете ги да престоят около 30 минути, като периодично разбърквате, за да попият добре от рома. След като престоят, се прецеждат.
2. Яйцата се разбиват със захарта.
3. Ябълките се обелват и настъргват. Прецеждат се от течността.
4. В разбитите яйца се добавят ябълките, грисът, нарязаните ядки, стафидите, брашното и бакпулверът. Разбърква се с дървена лъжица.
5. Сместа се поставя в тавичка с диаметър 30 см и се пече на 180 градуса 20 минути.
6. Изпеченият сладкиш се нарязва на ромбоиди. Оставя се да изстине.
7. За сиропа: кората на лимона се настъргва, а след това се изстисква сокът. В съд на огъня поставяме водата. Добавяме захарта, ванилията, сока и кората от лимон. След като заври сместа, се вари още 10 минути.
8. Студеният сладкиш се залива с охладения сироп.
Забележка - чашата е 250 мл.
Цариградска торта
8 Май 2015
14628
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари