Царица съм на еклерите! Приготвяла съм ги по тази рецепта десетки пъти и нямам нито един провал - нежни и топящи се в устата:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Царица съм на еклерите! Приготвяла съм ги по тази рецепта десетки пъти и нямам нито един провал - нежни и топящи се в устата:
Царица съм на еклерите! Приготвяла съм ги по тази рецепта десетки пъти и нямам нито един провал -...
7116
Източник: За Жената
Царица съм на еклерите! Приготвяла съм ги по тази рецепта десетки пъти и нямам нито един провал - нежни и топящи се в устата:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Толкова много обичам еклери! Правила съм ги по тази рецепта десетки пъти и винаги са перфектни - нежни, мекички и топящи се в устата!

Това ни пише нашата читателка Филипа, която ни изпрати своята изпитана рецепта за Домашни еклери с ванилов крем - използвайте момента покрай празниците и непременно ги пригответе! Резултатът е перфектен:

Домашни еклери с ванилов крем 

Продукти:

  • 250 мл вода
  • 1/4 ч.л. сол
  • 2 с.л.
захар
  • 120 гр. масло
  • 180 гр. брашно
  • За крема:

    • 800 мл прясно мляко
    • 8 с. л. захар
    • 2 с. л. ванилова захар (този път добавих 1 ч. л. екстракт от ванилия)
    • 60 г масло
    • 200 мл мляко
    • 2 яйца
    • 6 с. л. брашно

    домашни еклери форми

    Снимка: YouTube

    Приготвяне:

    Сложете да заврат 250 мл вода, 1/4 чаена лъжичка сол, 2 супени лъжици захар и 120 г масло. След това при непрекъснато бъркане изсипете наведнъж 180 г брашно. Започнете да бъркате старателно с дървена лъжица, докато сместа се вари.

    Трябва да се получи компактно тесто, което оставя тънка "матова" следа на дъното на съда. Изсипете го в друга купа и го намажете малко, за да изстине по-бързо. След като тестото се охлади, добавете едно по едно 4 яйца.

    Разбийте добре с миксер. Изсипете тестото в пош с накрайник, ако желаете, и шприцовайте еклери в тава, покрита с хартия за печене. Можете да ги оформите и с лъжица.

    Печете ги в предварително загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за 25-30 минути (може и без). Първите 20 минути не отваряйте фурната, за да не спаднат вашите сладки.

    продълговати еклери

    Снимка: YouTube

    За крема:

    800 мл прясно мляко, 8 с. л. захар, 2 с. л. ванилова захар (този път добавих 1 ч. л. екстракт от ванилия) и 60 г масло се слагат да заврат.

    Отделно разбийте с миксер: 200 мл мляко, 2 яйца и 6 с. л. брашно.

    След като млякото и захарта кипнат, бавно се добавя яйчената смес при непрекъснато бъркане. Когато се сгъсти, кремът се оставя настрана да изстине.

    Еклерите и крема трябва да са студени, когато ги пълните.

    Отгоре украсете с разтопен шоколад или карамел.

    домашни профитероли

    Снимка: YouTube

    Да ви е сладко!

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft