Царска баклава с шоколад

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Царска баклава с шоколад
Царска баклава с шоколад
admin
Добавена от: admin
18386
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

300 гр. счукани орехи
100 гр. шоколад за готвене
250 гр. несолено масло или маргарин
За сиропа: 
сокът от един лимон
800 гр. захар
400 мл вода 


500 гр. тънки кори за баница

Всяка кора се пръска с разтопено масло, след това върху нея се поставя още една кора, отново се маже с масло и се покрива още една кора. Общо три кори една върху друга. Върху най-горната от трите кори се поставят три супени лъжици от плънката (ядки и шоколад) и кората се завива на руло. Така се прави с всички кори. Когато са подредени в тавата, се нарязват на парчетата, заливат се с разтопено масло и се поставят да се пекат на 200 градуса 20-30 минути. Когато е изпечена и охладена, баклавата се залива с горещ сироп.

Сиропът се прави като водата и захарта се кипнат и се добави сокът от един лимон. За плънката шоколадът се разтопява на слаб огън и се добавят орехите.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft