Царска баклава с шоколад
15 Декември 2014
18386
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Всяка кора се пръска с разтопено масло, след това върху нея се поставя още една кора, отново се маже с масло и се покрива още една кора. Общо три кори една върху друга. Върху най-горната от трите кори се поставят три супени лъжици от плънката (ядки и шоколад) и кората се завива на руло. Така се прави с всички кори. Когато са подредени в тавата, се нарязват на парчетата, заливат се с разтопено масло и се поставят да се пекат на 200 градуса 20-30 минути. Когато е изпечена и охладена, баклавата се залива с горещ сироп.
Сиропът се прави като водата и захарта се кипнат и се добави сокът от един лимон. За плънката шоколадът се разтопява на слаб огън и се добавят орехите.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари