Царска туршийка за люта ракийка - най-лесната рецепта за най-популярната зимнина:
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Едва ли има по-популярна и обичана от царската туршия . Почти всяко домакинство традиционно си я приготвя през лятото и си къта по едно бурканче чак до първа пролет.
Днес сме ви приготвили най-лесната рецепта за царска туршия , с която няма какво да объркате, а резултатът ще бъде одобрен от цялото домочадие. Ето как се прави класическа царска туршия :
Класическа царска туршия
Продукти (за 1 буркан от 800 мл):
карфиол
моркови
чесън
целина
червени камби
1 с.л. сол
2 с.л. захар
оцет (до долната черта на буркана)
1 аспирин
Начин на приготвяне:
Налейте оцет в буркана, добавете аспирина и чесън (пропорцията на зеленчуците е според това, какво повече обичате). Подредете в буркана предварително измитите и нарязани зеленчуци, и долейте с вода.
Десет дни обръщайте буркана и туршията е готова!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари