ЦАРСКА ТУРШИЯ без консерванти - най-добрите рецепти! Мезе, та дрънка, остава хрупкава през цялата година:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
ЦАРСКА ТУРШИЯ без консерванти - най-добрите рецепти! Мезе, та дрънка, остава хрупкава през цялата година:
ЦАРСКА ТУРШИЯ без консерванти - най-добрите рецепти! Мезе, та дрънка, остава хрупкава през цялата...
98404
ЦАРСКА ТУРШИЯ без консерванти - най-добрите рецепти! Мезе, та дрънка, остава хрупкава през цялата година:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Подготовката на зимнината бавно започва, така че е време да обновим любимите си рецепти, но и да опитаме нови. За читателите на "За жената" сме избрали няколко рецепти за царска туршия , със и без консерванти, разгледайте ги, всички са страхотни и изберете тази, която ви подхожда най-добре.

царска туршия

Царска туршия с чушки, моркови и карфиол 

Необходими продукти:

4 кг чушки

3 кг моркови

3 кг карфиол

Подправки: магданоз и чесън на вкус

За маринатата:

500 мл олио

1 л оцет (алкохолен)

300 г сол

300 г захар

10 г салицилова киселина

Начин на приготвяне:

Зеленчуците се нарязват и се слаган в голяма широка тенджера. Оставя се захлупена за едно денонощие. На другия ден бурканите се пълнят, зеленчуците се притискат хубаво, като между тях се слагат наситнен магданоз и наситнен чесън, натиска се решетка, долива се от маринатата и се затваря.

императорска салата

ИМПЕРАТОРСКА САЛАТА

Когато правиш нещо успешно няколко поредни години и всеки път се получава страхотно - то си заслужава да бъде обявено публично:

Необходими продукти:

2 кг корнишони

2 кг карфиол

2 кг моркови

2 кг зеле

2 кг червени чушки

За маринатата:

500 г захар

1 л оцет

500 мл олио

300 г сол

1 пак.консервант

1 пакетче черен пипер на зърна

Начин на приготвяне:

Приготвяме голяма тенджера (аз ползвам същата, в която правя лютеница), измиваме добре зеленчуците, след което ги нарязваме, слагаме ги в тенджерата и ги заливаме със марината. Всички съставки за маринатата се смесват предварително.

Оставете туршията да престои така захлупена 24 часа с периодично разбъркване. След 24 часа бурканите се пълнят, зеленчуците се притискат до 1 пръст до ръба на буркана. Когато бурканите се напълнят се заливат със саламура. Бурканите се затварят плътно и императорската салата е готова.

царска туршия рецепта

ЦАРСКА САЛАТА БЕЗ КОНСЕРВАНТИ 

Необходими продукти:

5 кг чушки, камби

1,5 кг моркови

2 кг карфиол

250 г сол

400 г захар

За маринатата:

1,5 литра оцетна киселина (бял оцет 9%)

500 мл олио

Начин на приготвяне:

Зеленчуците се нарязват на едро или на ситно по желание. Отгоре се поръсват със сол и захар, след което се оставят за 24 часа, покрити с фолио или кърпа.

На следващия ден се отцежда пуснатата течност от зеленчуците, смесдва се в тенджерата с 1,5 литра киселина (бял оцет) и 500 мл олио, след което се слага на огъня да заври. Когато заври, нарязаните зеленчуци се заливат с течността и се оставят захлупени за още 24 часа. На следващия ден напълнете бурканите и затворете добре.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft