Царска ябълкова пита - пухкаво тесто, сочен пълнеж и божествен аромат! Отдавна свърши, а още си облизваме пръстите!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Царска ябълкова пита - пухкаво тесто, сочен пълнеж и божествен аромат! Отдавна свърши, а още си облизваме пръстите!
Царска ябълкова пита - пухкаво тесто, сочен пълнеж и божествен аромат! Отдавна свърши, а още си...
36554
Царска ябълкова пита - пухкаво тесто, сочен пълнеж и божествен аромат! Отдавна свърши, а още си облизваме пръстите!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Този ябълков сладкиш може и да наруши диетата ви, но си заслужава всяко пухкаво парченце! Съчетанието от мекичко тесто с мая и свеж ябълков пълнеж е просто неустоимо, а неусетно посягаш към второ, че и към трето парченце от изкушението.

Да не говорим че ябълковата пита изглежда необичайно и красиво. Състои се от отделни парчета, които лесно могат да се късат. А за вкуса изобщо няма да ви убеждаваме, че е божествен - сами ще го разберете! Ето и рецептата за царска ябълкова пита :

Царска ябълкова пита

Продукти:

230 мл вода

11 гр. суха мая

3 яйца

180 гр.

захар

щипка сол

2 с.л. олио

600 гр. брашно

3-4 ябълки

2 с.л. заквасена сметана

Приготвяне:

В дълбока купа смесете топла вода, мая, 70 г захар, 2 яйца, сол и слънчогледово олио. Разбъркайте до гладка смес.

Изсипете брашното и замесете тестото, докато стане еластично. Покрийте със стреч фолио и оставете за 30 минути.

тесто с фолио

Леко намажете плота с олио и поставете тестото. Намажете и него с малко олио и разточете на правоъгълен слой с дебелина 3 мм.

Поръсете тестото със 100 г захар и я разпределете равномерно по повърхността. Обелете ябълките и отстранете семките, нарежете на филийки и ги поставете в три редици върху тестото.

ябълкова пита

Завийте рулото и го нарежете на 10 парчета. Намажете формата за печене с масло, поставете филийките с разрезите надолу и намажете с разбито яйце.

царска ябълкова пита

Печете ябълковата пита на 180 градуса около 40 минути. Когато е изпечена, покрийте я с чиния, обърнете я - за да можете лесно да я извадите от формата.

царска ябълкова пита

Смесете заквасената сметана с 1 чаена лъжичка захар, докато се разтвори напълно. Изсипете в пош или шприц и украсете сладкиша с получения крем.

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft