Царски орехови пастички - нямаме думи за тях! Направихме ги и наистина са божествени на вкус:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Царски орехови пастички - нямаме думи за тях! Направихме ги и наистина са божествени на вкус:
Царски орехови пастички - нямаме думи за тях! Направихме ги и наистина са божествени на вкус:
3974
Източник: За Жената
Царски орехови пастички - нямаме думи за тях! Направихме ги и наистина са божествени на вкус:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Наричат тези пастички Царски орехови пасти - няма как да дадем по-сполучливо име на сладкиша, защото наистина са достойни и за най-претенциозния вкус! Пластове от пухкав блат, крем и хрупкав орехов слой - истинска наслада за всички сетива! Ето какво ви трябва:

Царски орехови пасти

Продукти:

  • 125 г масло
  • 125 г захар
  • 125 г смлени орехи
  • 75 г брашно
  • 3 белтъка
  • 1 чаена лъжичка бакпулвер

За жълтия крем:

  • 3 жълтъка
  • 100 г пудра захар

За ореховия крем:

  • 125 г смлени орехови ядки
  • 50 мл топло прясно мляко
  • 125 г пудра захар
  • 100 г масло
  • 80 г шоколад

орехови пастички

Приготвяне:

Първо пригответе тава за печене с размери 18 х 28 см и я постелете с намаслена хартия. Разбийте размекнатото масло със захарта на пяна, след това добавете орехите и смесеното с бакпулвера брашно и ги смесете.

Отделно разбийте белтъците на сняг и накрая ги добавете към сместа, като разбърквате на ръка, за да остане сместа на пяна.

Сместа се разпределя в тава и се пече в загрята фурна на 180 С за около 20 минути.

орехови пастички

Снимка: Pinterest

През това време се разбиват жълтъците със захарта до сгъстяване, изсипват се върху блата и се слагат отново във фурната заедно да се допичат на 150 градуса за около 20 минути.

царски орехови пастички

Снимка: Pinterest

Оставете сладкиша да се охлади напълно в тавата, след което направете ореховия крем.

Разбийте маслото с пудрата захар, след което добавете орехите, които предварително сте залели с горещото мляко и разтопения шоколад. Сместа се разбърква и се оставя да изстине, след което се разпределя върху сладкиша и се поръсва с орехи.

блат с орехов крем

Снимка: Pinterest

орехи върху блата

Снимка: Pinterest

Сложете в хладилника за два часа да стегне и след това можете да нарежете пастичките.

орехови пастички с шоколад

Снимка: Pinterest

орехова пастичка

Снимка: Pinterest

Да ви е сладко! 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft