Наричат тези пастички Царски орехови пасти - няма как да дадем по-сполучливо име на сладкиша, защото наистина са достойни и за най-претенциозния вкус! Пластове от пухкав блат, крем и хрупкав орехов слой - истинска наслада за всички сетива! Ето какво ви трябва:
Царски орехови пасти
Продукти:
- 125 г масло
- 125 г захар
- 125 г смлени орехи
- 75 г брашно
- 3 белтъка
- 1 чаена лъжичка бакпулвер
За жълтия крем:
- 3 жълтъка
- 100 г пудра захар
За ореховия крем:
- 125 г смлени орехови ядки
- 50 мл топло прясно мляко
- 125 г пудра захар
- 100 г масло
- 80 г шоколад
Приготвяне:
Първо пригответе тава за печене с размери 18 х 28 см и я постелете с намаслена хартия. Разбийте размекнатото масло със захарта на пяна, след това добавете орехите и смесеното с бакпулвера брашно и ги смесете.
Отделно разбийте белтъците на сняг и накрая ги добавете към сместа, като разбърквате на ръка, за да остане сместа на пяна.
Снимка: Pinterest
През това време се разбиват жълтъците със захарта до сгъстяване, изсипват се върху блата и се слагат отново във фурната заедно да се допичат на 150 градуса за около 20 минути.
Снимка: Pinterest
Оставете сладкиша да се охлади напълно в тавата, след което направете ореховия крем.
Разбийте маслото с пудрата захар, след което добавете орехите, които предварително сте залели с горещото мляко и разтопения шоколад. Сместа се разбърква и се оставя да изстине, след което се разпределя върху сладкиша и се поръсва с орехи.
Снимка: Pinterest
Снимка: Pinterest
Сложете в хладилника за два часа да стегне и след това можете да нарежете пастичките.
Снимка: Pinterest
Снимка: Pinterest
Да ви е сладко!