Цветно ветрило от патладжан
29 Юли 2014
11865
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Патладжанът се нарязва на филийки по дължина, подобно на ветрило, с дебелина на парчетата до половин сантиметър. Разрезите не трябва да стигат до края, а примерно до 1-2 см. от него.
Всеки лист на ветрилото се маже с малко зехтин и между листата се подрежда домат, нарязан на тънки кръгчета, натрошеното сирене и другите съставки.
Пече се в тава, покрита с хартия за печене, в предварително загрята фурна на 200 градуса около 60 минути.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари