¼ чаша малини (пресни или замразени)
3 големи белтъка
¾ чаша пудра захар
1/8 ч.л. кремотартар (втвърдител)
¼ ч.л. ванилов екстракт
Загрейте фурната на 200˚F. Покрийте 2 тавички с хартия за печене и оставете настрана.
С помощта на вилица натрошете малините, за да изцедите сока им. Поставете ги в ситна цедка и отделете семената от пулпата, като притискате плодовете с гърба на лъжица или шпатула. Отделете сока, изхвърлете излишната пулпа и семената. Трябва да получите 1-2 с.л. сок. Оставете го настрана.
Загрейте 2,5 см. вода в по-дълбок съд - до къкрене. Поставете голяма купа върху врящата вода, сложете вътре захарта и белтъците и започнете да ги разбивате. Разбивайте, докато сместа започне да се загрява на пипане (отнема около 3 - 4 минути).
Снемете купата от огъня, добавете вътре кремотартара. С приставките за разбиване на миксера бийте белтъците на висока скорост, докато се оформят меки връхчета. Добавете ванилията и продължете разбиването, докато връхчетата станат твърди. Смесете вътре малиновия сок, но само колкото да се оформят спирали (да не се оцвети сместа хомогенно).
Сложете на шприца накрайник-звезда. Вътрешната страна на ръкава на шприца нарисувайте с ивици от червена и синя сладкарска боя. Поставете в шприца целувчената смес и шприцовайте розички около 5 см. в диаметър върху покритите с хартия тавички.
Изпечете целувките за 1 час и 30 минути. Изключете фурната и дръжте вратичката затворена, докато се охлади. Извадете сладките след 2 часа. Съхранявайте ги в херметическа кутия - могат да издържат до 2 седмици.