![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
(за около 200 целувки):
65 g. вода
250 g. захар
90 g. белтъка; на стайна температура
250 g. бадемово брашно
250 g. фина пудра захар
90 g. белтъка; на стайна температура
гел-боя, сладкарска (червена, оранжева, жълта, зелена, синя, лилава)
В дълбока касерола на умерен огън загрейте захарта (250 g) и водата (65 g.) до завиране. Оставете да поври, докато температурата стигне 115’C (сместа започне да образува меки мехурчета, може да измерите със специален сладкарски термометър). В купата на миксера започнете да разбивате белтъците (90g) на средна скорост, като бавно добавяте врелия сироп. Увеличете скоростта на разбиване до умерено бърза и бийте, докато сместа се охлади и белтъците оформят твърди и блестящи връхчета.
Смесете бадемовото брашно (250g.) и пудрата захар (250g.) в кухненски робот (блендер) и пулсирайте сместа, докато съставките са добре смесени; пресейте в голяма купа и заделете настрана. Когато целувчената смес е почти готова, добавете белтъците (второто количество от 90 g.). Така ще получите смес с вида и гъстотата на качамак.
Добавете целувчената смес в сместа с бадемите. Престанете да добавяте, когато двете смеси са хомогенизирани и добият вид на меласа.
Приготвяне на шприца:
Сложете малък кръгъл метален връх на шприц за еднократна употреба. С помощта на суха четка за рисуване внимателно нарисувайте по вътрешната повърхност на шприца (ръкава му) линии, използвайки течния цветен гел, които да са по цялата дължина на ръкава. Започнете с червено и по посока на часовникова стрелка продължете с: оранжево, жълто, зелено, синьо и лилаво.
Внимателно сложете целувченото тесто в ръкава на шприца. Шприцовайте целувките, като оформяте малки връхчета – след малко те сами ще спаднат до кръгла форма. Оставете целувките да почиват, докато ви се сторят напълно слегнали (оформени) и вече не са лепкави на пипане. Печете на 130 градуса за 10-тина минути. Оставете ги да изстинат, преди да ги прехвърлите върху кухненска решетка.
След като изстинат напълно, напълнете половинките целувки с ганаш, маслен крем или друг пълнеж. Най-добре е да консумирате 24 часа след пълненето им – така ще могат да омекнат и да поемат пълнежа.