Целувките са едни от най-популярните сладки, които помним още от детството си. Въздушната им структура и приятната хрупкавост са нещо, на което човек рядко може да устои.
Целувки на микровълновата
Продукти:
1 белтък
300 гр. пудра захар
Приготвяне:
Първо отделете белтъка от жълтъка.
Сложете белтъка в пудрата захар и разбъркайте добре. Трябва да получите хомогенна маса.
От получената смес оформете малки кръгчета (диаметър 2-3 см) върху подходяща за микровълновата чиния, покрита с хартия за печене. Оставете разстояние от 5 см между кръгчетата.
Поставете целувките в микровълновата и изберете най-високата мощност, а времето задайте от една до три минути. Топчиците трябва значително да се увеличат по обем.
Как да определите точното време за приготвяне:
След като целувките се надуят, те все още ще се нуждаят от 20-30 секунди, за да изсъхнат отвътре. Точното време ще зависи от мощността на микровълновата печка. Така че трябва да следите процеса.
Полезни съвети:
За всяка нова партида целувки е най-добре да вземете нова чиния, тъй като сладките и самата чиния са много горещи след изваждането от микровълновата фурна и е по-добре да ги оставите да се охладят в същата чиния.