Целувките са едни от най-прочутите произведения на сладкарското изкуство. Вероятно и вие сте се пробвали да ги приготвите у дома, в крайна сметка рецептата е толкова лесна, че дори новак в кухнята се справя с нея.
Подобрени целувки
Продукти:
3 белтъка
300 гр. пудра захар
150 гр. смлени орехи
150 гр. маслени бисквити
За крема:
3 жълтъка
20-30 гр. шоколад
50 гр. пудра захар
100 гр. масло
1 с. л. пудра захар
Приготвяне:
Белтъците се разбиват на твърд сняг с пудрата захар. След това с шпатула внимателно добавете 150 г смлени орехи, както и 150 г смлени бисквити.
Оформете от сместа целувки с лъжица и ги наредете в тава, застлана с хартия за печене. Печете ги в загрята фурна, тоест сушете във фурна с вентилатор на 80 градуса, а без вентилатор на 100 градуса.
Най-лесно е да оформите малки целувки с помощта на две чаени лъжички или на шприц. Внимавайте да не загорят, трябва да са хрупкави отвън и мекички отвътре.
За крема: 3 жълтъка се разбиват с 50 гр. пудра захар, след което се варят на водна баня до сгъстяване, след което се добавя малко шоколад, около 20 гр., и се бърка, докато се разтопи и сместа се сгъсти.
Когато кремът изстине, добавете 100 г разбито с една лъжица пудра захар масло. Като изстинат целувките, се съединяват две по две с готовия крем.
Да ви е сладко!