150 г брашно
4 яйца
3/4 ч.ч. олио или 1 пакетче масло
1/2 ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч. пудра захар
4-5 круши
1 пакетче бакпулвер
5 с.л. пудра захар
канела
Отделят се белтъците от жълтъците на четирите яйца. Жълтъците се разбиват на крем със захарта, след което бавно се добавя олиото (разтопеното масло) при непрекъснато бъркане. Накрая се добавя и пресятото с бакпулвера и канелата брашно, и прясното мляко. Сместа се разбива добре, така че да се получи кексово тесто, след което се прехвърля в намазнена и набрашнена форма (тавичка). Блатът се пъха в загрятата на 180 градуса фурна и се пече, докато стане златист (проверете готовността с дървена клечица). Крушите се обелват, почистват от семенната част и се нарязват на резени (полумесеци). Резените круша се подреждат ветрилообразно върху готовия блат. Белтъците се разбиват на сняг, след което постепенно се добавят 5-те лъжици пудра захар и се бие, докато белтъчният сняг стане лъскав. Получената целувчена смес се разстила върху крушите, като се оформят връхчета. Сладкишът се пъха отново във фурната (само на горен реотан) и се допича на слаба фурна, колкото да порозовеят белтъците.