
Включете фурната на 180 С. Разбийте маслото със захарта и бурбон ванилията. Добавете едно по едно яйцата в сместа и разбийте. Смесете брашното с бакпулвера и разбивайки редувайки го с млякото прибавете към сместа. Тестото не трябва да бъде прекалено течно, така че можете да използвате само 200 мл прясно мляко. Разсипете равномерно в тавата и го загладете.
Печете в гореща фурна 25-30 минути. Разбийте белтъците на твърд сняг със захарта и лимонтозуто. В 2/3 от белтъчната смес изсипете почистеното от дръжките френски грозде. Изсипете целувчената смес върху кейка, върнете обратно във фурната и печете още 25-30 минути. Извадете кейка и добавете останалата целувчена смес и върнете обратно във фурната за 10 минути като печете само отгоре докато глазурата придобие златист цвят.
Нарежете на квадратчета и сервирайте с мента.
Забележка: може да се използват други плодове, вместо френско грозде - например нектарини, ягоди и пр.