Блата: 10 белтъка се разбиват добре със захарта и се добавя оцета. Готовата смес се изсипва в тава, покрита с намазнена с масло готварска хартия. Предварително се загрява фурната на 200 С. След като се сложи тавата в фурната се намалява на 175 С и се пече 10 минути, след което се намалява на 150 С и се пече 50 минути. Готовият блат се реже на три - да се получат три блата.
Крема: Жълтъците, захарта, какаото и брашното се разбиват, след което се добавя прясно мляко и се вари на тих огън при постоянно бъркане. Като се сгъсти до пудинг се добавят ванилиите и се оставя да изстине. Отделно се разбива маслото и се добавя към вече изстиналият крем, разбърква се добре и се добавят смлените лешници.
Тортата се оформя като се реди: блат, крем, сметана, като кремът и сметаната се разпределят равномерно за трите блата. Декорира се с цветни захарни пръчици, лешници, настърган шоколад.
Целувчена торта с лешници и шоколад
22 Декември 2011
20355
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари