1. Съставките за тестото се разбиват с миксер или в кухненски робот. Когато се смесят добре, тестото поставяме в найлоново фолио и оставяме в хладилник за 30 минути.
2. Двата лайма се изстискват (1-2 супени лъжици се заделят в друг съд), кората се настъргва и се добавя захарта (1 супена лъжица се отделя в другия съд). Поставяме на огъня да се затопли, докато се стопи захарта. В другия съд добавяме жълтъците и нишестето. Разбиваме фино, така че да няма бучки. След това съединяваме двете смеси и ги слагаме на огъня да кипнат и кремът да се сгъсти. Когато се сгъсти сместа, сваляме от огъня и добавяме маслото. Бъркаме, докато се разтопи. Покриваме съда с найлоново фолио и оставяме добре да се охлади.
3. Ябълките се белят и нарязват на кубчета. Прибавяме в тях захарта и ги разбъркваме.
4. Тестото разточваме, като обилно поръсваме с брашно под и върху него. Поставяме в тава за печене, намазана с масло. Притискаме тестото по стените на тавата. Дъното набождаме с вилица. Ябълките разпределяме равномерно върху тестото. Слагаме сладкиша в предварително загрята фурна на 180 градуса около 30 минути.
5. За целувките: разбиваме първо белтъците и постепенно добавяме захарта към тях. Бием, докато получим твърд сняг.
6. Охладената торта изваждаме от тавата. Нанасяме крема от лайм, а отгоре - целувчения крем. С пръсти или лъжица изтегляме връхчета от целувчената смес. С помощта на готварска горелка обгаряме разбитите белтъци, така че леко да покафенеят (може и да пъхнете във фурната за още няколко минути).
Целувчена торта с ябълки
16 Октомври 2014
12949
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари