Целувчено-сладоледена торта с горски плодове

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Целувчено-сладоледена торта с горски плодове
Целувчено-сладоледена торта с горски плодове
admin
Добавена от: admin
23231
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За целувчената основа:
4 белтъка
225 гр. кристална захар
За сладоледения топинг:
600 мл. сладкарска сметана
200g пудра захар
300g 34% черен шоколад, грубо натрошен

Загрейте предварително фурната на около 145 градуса. Облепете кръгла форма с подвижно дъно с диаметър 23 см. и дълбочина 8 см. с хартия за печене. Разбийте белтъците в дълбока купа, докато се втвърдят. Бавно започнете да добавяте захарта и разбивайте, докато се усвои напълно от белтъците. Прехвърлете сместа във формата за печене, поставете на средната скара във фурната и печете за около час, или докато целувченият блат е твърд на пипане. Извадете от фурната и оставете да се охлади във формата. Разбийте сметаната, докато се втвърди, добавете захарта и шоколадовите парченца в разбитата сметана и излейте върху охладения целувчен блат (все още във формата). Поставете във фризер за поне 4 часа. Преди поднасяне, покрийте тортата с горски плодове. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft