Цепвам патладжаните на кръст и пълня с тази смес - топят се от сочност! Върховна вечеря:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Цепвам патладжаните на кръст и пълня с тази смес - топят се от сочност! Върховна вечеря:
Цепвам патладжаните на кръст и пълня с тази смес - топят се от сочност! Върховна вечеря:
35974
Цепвам патладжаните на кръст и пълня с тази смес - топят се от сочност! Върховна вечеря:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Вкусна идея с патладжани , с която ще разнообразите лятното меню или пък ще посрещнете скъпи гости. Пълнените патладжани по нашата рецепта се приготвят пържени, но може да направите и по-здравословната версия на ястието - на фурна.

Резултатът е сочно и апетитно ястие , идеално за сезона. Ето и рецептата за цепнати пълнени патладжани :

Цепнати пълнени патладжани

Продукти:

200 г кайма

1 глава лук

2 скилидки чесън

1 чаена лъжичка сол

черен пипер, мащерка, червен пипер

1/2 супена лъжица брашно

3 супени лъжици олио

2 патладжана

1 супена лъжица сол

2 литра вода

олио за пържене 

За соса:

2 супени лъжици доматено пюре

1/2 чаена лъжичка сол

1,5 чаши вода (300 ml)

Приготвяне:

Измийте патладжана, разрежете го на две по дължина. Нарежете диагонално на едната страна, след това на другата страна.

патладжан разрези

Направете същото с втория патладжан.

Накиснете половинките патладжани за 15 минути в 2 литра вода с 1 супена лъжица сол. След това изплакнете с течаща вода.

патладжани във вода

Към каймата добавете подправки, брашно, сол, 3 супени лъжици олио, настърган лук и пюре от чесън. Разбъркайте. Напълнете всяка страна на патладжана с пълнежа от месо през разрезите.

пълнен патладжан

По желание изпържете патладжаните в голямо количество олио от двете страни до златисто-кафяво или ги поставете във фурната (35-45 минути) със соса от доматено пюре. Когато се пекат във фурната, може леко да намажете с олио горната част на патладжаните.

пържени пълнени патладжани

Ако решите да ги пържите, след това прехвърлете патладжаните в чист тиган, добавете доматеното пюре, водата и соления сос, покрийте, загрейте, намалете котлона и оставете да къкри още 25-30 минути.

пълнен цепнат патладжан

Патладжаните могат да се сервират с всякаква гарнитура. Опитайте, наистина е вкусно и необичайно!

пържени цепнати патладжани

Да ви е сладко!

 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft