Цепваш и пълниш хубаво с кайма - след това само пускаш в сосчето и готово! Най-голямата лятна вкусотия с патладжани:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Цепваш и пълниш хубаво с кайма - след това само пускаш в сосчето и готово! Най-голямата лятна вкусотия с патладжани:
Цепваш и пълниш хубаво с кайма - след това само пускаш в сосчето и готово! Най-голямата лятна...
23017
Цепваш и пълниш хубаво с кайма - след това само пускаш в сосчето и готово! Най-голямата лятна вкусотия с патладжани:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Вечеря-чудо от простички продукти. Такова е днешното ястие.

Подобно на всички гениални рецепти, тази също не е нито сложна, нито пък изисква някакви особени кулинарни умения. Хитрият начин, по който са приготвени тези патладжани , прави от тях невероятен деликатес. Непременно опитайте нашите пълнени патладжани с кайма и със сигурност ще гостуват редовно на трапезата ви това лято! 

Ето как се правят тези изумителни пълнени патладжани в доматен сос :

Пълнени патладжани в доматен сос

Продукти:

2 големи патладжана

250 грама мляно месо

1 средна глава лук

1 яйц

3-4 скилидки чесън

2-3 ч.л.брашно

Подправки: кориандър, кимион, червен пипер, сол на вкус

За соса:

350 ml вода

2 с.л.доматено пюре

3-4 скилидки чесън

2 супени лъжици растително масло

1 ч.л.сол и 1/2 ч.л.захар

Приготвяне:

1. Отрежете опашките на патладжаните, нарежете ги на половинки и след това - още на половина напречно.

нарязан патладжан

2. Направете разрези в патладжаните, без да режете докрай,  така че да се получи решетка - както по-долу:

патладжан решетка

3. Накиснете патладжаните в подсолена вода и оставете за 15-20 минути, за да отстраните горчивината. Измийте.

Патладжани във вода

4. В купа смесете мляното месо, настъргания лук, чесъна, подправките, яйцето и брашното, разбъркайте добре всичко.

объркана кайма

5. Напълнете със сместа разрезите на патладжаните.

пълнени патладжани с кайма

пълнени патладжани

6. Изпържете ги от двете страни в сгорещено олио, докато патладжанът се опече.

пържени патладжани

7. Смесете всички съставки за соса. Изсипете соса в тиган, положете патладжаните отгоре, както е на снимката, покрийте с капак и оставете да къкрят на слаб огън за 15-20 минути.

патладжани в доматен сос

Страхотни патладжани по нов начин! Сервирайте с картофено пюре или ориз. Приятен апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft