Вечеря-чудо от простички продукти. Такова е днешното ястие.
Ето как се правят тези изумителни пълнени патладжани в доматен сос :
Пълнени патладжани в доматен сос
Продукти:
2 големи патладжана
250 грама мляно месо
1 средна глава лук
1 яйц
3-4 скилидки чесън
2-3 ч.л.брашно
Подправки: кориандър, кимион, червен пипер, сол на вкус
За соса:
350 ml вода
2 с.л.доматено пюре
3-4 скилидки чесън
2 супени лъжици растително масло
1 ч.л.сол и 1/2 ч.л.захар
Приготвяне:
1. Отрежете опашките на патладжаните, нарежете ги на половинки и след това - още на половина напречно.
2. Направете разрези в патладжаните, без да режете докрай, така че да се получи решетка - както по-долу:
3. Накиснете патладжаните в подсолена вода и оставете за 15-20 минути, за да отстраните горчивината. Измийте.
4. В купа смесете мляното месо, настъргания лук, чесъна, подправките, яйцето и брашното, разбъркайте добре всичко.
5. Напълнете със сместа разрезите на патладжаните.
6. Изпържете ги от двете страни в сгорещено олио, докато патладжанът се опече.
7. Смесете всички съставки за соса. Изсипете соса в тиган, положете патладжаните отгоре, както е на снимката, покрийте с капак и оставете да къкрят на слаб огън за 15-20 минути.
Страхотни патладжани по нов начин! Сервирайте с картофено пюре или ориз. Приятен апетит!