1. Маята със захарта и 1 чаена лъжичка брашно се разтварят в чаша хладка вода и се оставят 10 минути, за да се активира маята. Млякото и водата се смесват и загряват леко, за да са хладки.
2. Замесва се тесто с всички посочени съставки и се оставя да почине, докато се режат продуктите за плънката.
3. Тестото се разделя на четири топки и всяка се разточва и нарязва на 8 триъгълника. На всеки триъгълник се слага по парче моцарела и парче салам. В широката част на всеки триъгълник тестото се цепва с остър нож за пица и се навива кифличка или просто се прегъва.
4. Намазват се с разбито яйце и се поръсва със семена по желание. Оставят се да втасат около 20-30 минути, а през това време фурната се включва на 200 градуса.
5. Кифличките се пекат около 20 минути или докато се зачервят.