Благодарение на тази рецепта ще приготвите наистина хрупкави пилешки пържолки , по-вкусни от всичко, което сте опитвали досега. Оригиналната рецепта за панирано пилешко носи името Цигански пържолки - вероятно заради простотата на приготвянето им.
Цигански пържолки
Продукти:
2 филийки пилешки гърди или 400 гр.
За марината:
3 яйца
1 голяма глава лук
1 с.л. соев сос
3 с.л. картофено нишесте
1 ч.л. сол
смлян черен пипер на вкус
1 ч.л. смлян червен пипер
1/2 ч.л. къри
олио за пържене
Приготвяне:
Измийте пилешките гърди, почистете ги от ципите и ги нарежете на по-тънки филийки.
Пригответе яйцата, лука, соевия сос, картофеното нишесте, солта, смления черен и червен пипер и кърито в купа.
Разбъркайте всичко добре.
Прехвърлете готовата марината в голяма купа или кутия.
Потопете месото в марината, разбъркайте, затворете съда.
Оставете да се маринова в хладилник за 1-2 часа.
След като извадите от хладилника, разбъркайте добре филетата в маринатата и пригответе тиган с олио за пържене на котлона.
С решетъчна лъжица вадете от филенцата в купата и ги пускайте в тигана.
Пържете до златисто-кафяво от двете страни.
Може да ги поднесете със салата, картофи или пюре.
Добър апетит!