Ципурите се почистват и се поставят върху лист алуминиево фолио.
Във всяка риба се слагат по 2 скилидки чесън и няколко стръка магданоз.
Маслините се обезкостяват и се нарязват на малки парчета. Останалият магданоз се наситнява.
Ципурите се поръсват с каперси и с наситнени маслини и се поливат със зехтин.
Отгоре се разпределя нарязаният на кубчета домат.
Накрая се поръсва със сол, риган и наситнен магданоз.
Ципурите се завиват във фолиото, така че да остане въздух.
Пекат се около 20 минути в предварително загрята до температура 180 градуса фурна. Когато са готови, се изваждат от пакетчетата.
Чесънът и наситненият магданоз отлежават в зехтина 30 минути. Рибата се гарнира с нарязаните на четвъртинки картофи, които се поливат с ароматната смес.
Ципура във фолио с картофи
22 Декември 2011
15837
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари