Ципура на грил
4 Януари 2013
36904
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
няколко риби ципура - цели, почистени
1 цял лимон
сол на вкус
зехтин
черен пипер на вкус
Рибата се изчиства от вътрешностите, разрязва се на две по дължина, като се внимава да не се отделят напълно парчетата - така, че рибата да остане цяла. Намазва се със зехтин отвътре и отвън, залива се с прясно изстискан лимонов сок, посолява се и се натърква с черен пипер. Оставя се да престои около половин час. Пече се и от двете страни на загрят и намазан с мазнина грил (скара или грил-тиган) до получаване на хрупкави ивички.
Готовите риби се поднасят с резени лимон, прясна салата или сварени картофи/ориз.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари