В съд смесете брашното заедно с маята, солта, захарта, яйцата и топлото мляко. Замесете тесто.
Прибавете разтопеното масло и отново омесете. Тестото трябва да бъде меко и да се отделя от съда.
Покрийте съда и оставете да втаса 30-45 минути. След това разделете тестото на 9 топки. Всяко топче премесете.
Вземайте по едно топче тесто и го разточете, докато получите квадрат с ширина колко кренвиршите.
Поставете в единия край по един кренвирш, увийте го в тестото и разрежете на 5 равни части, без да прерязвате додолу.
Вземете първата и последната разрязана част и ги прехвърлете една през друга. След това завъртете отрязаните кръгове нагоре така, че кренвиршите да се виждат. Накрая ще получите цветче.
Намажете цветчетата със смес от яйце и зехтин, след което поръсете със ситно накълцан пресен лук.
Поставете цветята да се пекат на 200 градуса около 30 минути.