Много се радвам, че благодарение на напредъка имаме толкова много различни джаджи, които улесняват ежедневието ни. Страшно е да си представим как домакините са се справили без оборудване и по-прости, но полезни кухненски прибори. Но дори и най-примитивно изглеждащите неща могат да скрият тайни в себе си. Например, белачката за зеленчуци е много по-функционална и обикновено използваме преса за чесън неправилно.
Разбрах за това съвсем наскоро. Моята приятелка беше на гости и тя работи в уютен ресторант като готвач. Готвех вечеря и тя искаше да ми помогне. Това, което тя направи с чесъна, ме изуми. Винаги почиствам скилидките, преди да ги сложа в пресата за чесън . Оказа се маймунска работа. Всичко работи много по-лесно.
Каква е тайната на пресата за чесън
Въпреки че това изобретение ни спаси от настъргване или нарязване на чесън с нож, устройството има своите недостатъци. Все още трябва да почистите всяка скилидка, което отнема много време. И миризмата остава по ръцете. А измиването на пресата за чесън е друго предизвикателство.
Това си мислех и преди. Но ако чесънът не е обелен, тогава всички тези проблеми ще изчезнат.
Всъщност скилидката в обвивката се изцежда също толкова добре. Самата черупка остава вътре в чесъна, а пулпата преминава през дупките.
По този начин значително ще ускорите процеса. И пресата ще бъде много по-лесна за почистване. Единственото нещо, което трябва да направите преди изцеждането, е да измиете скилидките чесън добре . Това ще предотврати попадането на остатъчна пръст или друга мръсотия в яденето
Накрая просто отстранете останалата обвивка и изхвърлете. Изплакнете пресата за чесън. Ако парчетата пулпа все пак се забият в дупките, използвайте стара четка за зъби . Тя ще се справи със задачата за секунди.
Сигурна съм, че повечето от вас също са шокирани от тази неочаквана новина. Трябваше да видите лицето ми, когато разбрах, че страдам толкова дълго напразно. Какво може да направите по въпроса. Живей и се учи всеки ден!