Картофеното пюре е любима добавка към всички видове меса и риба. Но дали умеем да го приготвяме както трябва? Оказва се, че цял живот сме го правили погрешно! Или така поне твърди известният готвач Тейлър Флоранс от телевизионния канал “Chef’s Food Network”.
Известно е, че за доброто пюре са важни два фактора - видът на картофите и температурата на приготвяне.
Флоранс казва, че хората неглежират това ястие. Обелените и измити картофи трябва да се варят в сметана, в която маслото се разтопява предварително. Ето и рецептата за перфектното картофено пюре:
Приготвяне:
• Измийте, обелете и нарежете картофите, след което ги добавете в тенджера заедно със сметана за готвене (около 0,5 литра).
• Добавете 3 супени лъжици зехтин и 3 супени лъжици краве масло.
• Ако желаете, добавете сол, пипер или други подправки.
• Покрийте съда и го оставете на тих огън за около 20 минути.
• Прецедете картофите, но запазете сметаната, в която са варени, след което бавно я добавете в съда, докато мачкате картофите и получите кремообразна, хомогенна смес.