Цял живот не вкусвах мусака, докато не опитах от тази! Сега я приготвям всяка седмица!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Цял живот не вкусвах мусака, докато не опитах от тази! Сега я приготвям всяка седмица!
Цял живот не вкусвах мусака, докато не опитах от тази! Сега я приготвям всяка седмица!
10195
Цял живот не вкусвах мусака, докато не опитах от тази! Сега я приготвям всяка седмица!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Необходими продукти:

500 грама картофи
250-300 грама кайма
сол, черен пипер и кимион на вкус
няколко стръка пресен магданоз
щипка чубрица
10 грама червен пипер
1 нарязан ситно зрял домат
щипка захар
150-200 милилитра вода
1 главичка лук
3 яйца
кисело мляко по желание
зехтин или краве масло за запръжка

Начин на приготвяне:

Обелете картофите и ги нарежете на ситни кубчета. Ако са пресни ги почистете и нарежете с люспичката.

Загрейте зехтин или масло в дълбок тиган, запържете каймата и лука, подправете със сол, черен пипер, кимион, червен пипер, нарязан магданоз, чубрица, домат и захар, за да не киселее.
Прибавете картофите, разбъркайте сместа и налейте течността. Покрийте с капак и гответе на тих огън докато течността се редуцира.

Чукнете яйцата и задушете отново за още 5-7 минути. Охладете ястието, разпределете в чинии и поднесете топло, гарнирано с кисело мляко по желание.

Бон Апети!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft