Цял живот не вкусвах мусака, докато не опитах от тази! Сега я приготвям всяка седмица!
21 Октомври 2017
10195
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
500 грама картофи
250-300 грама кайма
сол, черен пипер и кимион на вкус
няколко стръка пресен магданоз
щипка чубрица
10 грама червен пипер
1 нарязан ситно зрял домат
щипка захар
150-200 милилитра вода
1 главичка лук
3 яйца
кисело мляко по желание
зехтин или краве масло за запръжка
Обелете картофите и ги нарежете на ситни кубчета. Ако са пресни ги почистете и нарежете с люспичката.
Загрейте зехтин или масло в дълбок тиган, запържете каймата и лука, подправете със сол, черен пипер, кимион, червен пипер, нарязан магданоз, чубрица, домат и захар, за да не киселее.
Прибавете картофите, разбъркайте сместа и налейте течността. Покрийте с капак и гответе на тих огън докато течността се редуцира.
Прибавете картофите, разбъркайте сместа и налейте течността. Покрийте с капак и гответе на тих огън докато течността се редуцира.
Чукнете яйцата и задушете отново за още 5-7 минути. Охладете ястието, разпределете в чинии и поднесете топло, гарнирано с кисело мляко по желание.
Бон Апети!
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари