Цял живот си мисля, че баницата се прави супер трудно, но след тази рецепта вече няма уикенд, който да не правя

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Цял живот си мисля, че баницата се прави супер трудно, но след тази рецепта вече няма уикенд, който да не правя
Цял живот си мисля, че баницата се прави супер трудно, но след тази рецепта вече няма уикенд,...
30150
Цял живот си мисля, че баницата се прави супер трудно, но след тази рецепта вече няма уикенд, който да не правя
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Почти няма българин, който да не обича вкуса на хубавата домашна баница. За щастие нашата кухня предлага десетки варианти за баници с различни плънки.

Интересното при тази рецепта, която ние публикуваме, е, че баницата се нарязва на парчета преди да се изпече.

 

Продукти:

3 яйца
1/2 ч. ч.олио
1 ч. ч. кис.мляко
1 к. ч.царевично брашно
1 пакетче бакпулвер

250 г сирене

500 г кори за баница

олио за намазване на тавата и баницата

сусам за поръсване

 

Приготвяне:

Разбийте яйцата. Добавете олиото, млякото, брашното и бакпулвера. Отделно натрошете сиренето. Вземете 1 кора, намажете я на тънък пласт с яйчената смес навсякъде. Сложете върху нея втора кора и я намажете със сместа. Покрийте с трета кора и наново намажете. Същото направете и с четвъртата кора. Наръсете със сирене. Навийте корите на руло и го поставете в тавата, която предварително сте намазали с олио.

Постъпете така и с останалите кори. Наредената сурова баница нарежете на парчета, намажете ги с олио и поръсете със сусам. Изпечете за около 50 минути или до златист загар във фурна, загрята до 180 градуса.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft