Почти няма българин, който да не обича вкуса на хубавата домашна баница. За щастие нашата кухня предлага десетки варианти за баници с различни плънки.
Продукти:
3 яйца
1/2 ч. ч.олио
1 ч. ч. кис.мляко
1 к. ч.царевично брашно
1 пакетче бакпулвер
250 г сирене
500 г кори за баница
олио за намазване на тавата и баницата
сусам за поръсване
Приготвяне:
Разбийте яйцата. Добавете олиото, млякото, брашното и бакпулвера. Отделно натрошете сиренето. Вземете 1 кора, намажете я на тънък пласт с яйчената смес навсякъде. Сложете върху нея втора кора и я намажете със сместа. Покрийте с трета кора и наново намажете. Същото направете и с четвъртата кора. Наръсете със сирене. Навийте корите на руло и го поставете в тавата, която предварително сте намазали с олио.
Постъпете така и с останалите кори. Наредената сурова баница нарежете на парчета, намажете ги с олио и поръсете със сусам. Изпечете за около 50 минути или до златист загар във фурна, загрята до 180 градуса.