Може би няма човек, който не е съсипвал дадена дреха или чанта, изпирайки я в пералнята. За последиците вероятно е имало предупреждение или поне указания на етикета относно правилната програма или градуси на водата, на които е необходимо да се пере е пералня.
Ние обаче не сме разбрали какво означава конкретния символ и сме пуснали дрехата на неподходяща температура или с неподходящ препарат.
1.Ръчно пране.
2.Не се пере.
3Пране на ръка с максимална температура 30 ºC, не се търка не се усуква.
4.Ръчно пране или в перална машина при температура не по-висока от определената.
5.Ръчно пране или в перална машина. Стриктно спазвайте тази температура. Не подлагайте тъканта на тежка механична обработка. При възможност нагласете центрофугата на бавен режим.
6.Много деликатно изпиране с обилно количество вода, минимална механична обработка при ниски обороти.
7.Позволено е обработване с белина, съдържаща хлор. Използвайте само студена вода и накисвайте след пълно разтваряне на праха.
8.Не използвайте препарати, съдържащи белина (хлор).
9.Подходящо за гладене с ютия.
10.Глади се при максимална температура на ютията 110 ºC. Това правило важи за синтетични влакна. Глади се през кърпа и без пара.
11.Глади се при максимална температура на ютията 150 ºC. Прилага се за вълна и смесени влакна с полиестер и вискоза. Глади се през влажна кърпа.
12.Глади се при максимална температура на ютията 200 ºC. Прилага се за лен и памук.
13.Само химическо чистене.
14.Химическо чистене с всеки разтворител.
15.Почиства се с въглеводородите, съдържащи хлор и етиленови съединения.
16.Почиства се с въглеводороди и метанови съединения.
17.Почиства се с етиленови въглеводороди и хлор с ограничено добавяне на вода. Механичните действия и температурата на сушене се контролират.
18.Почиства се с въглеводород и метанови съединения с ограничено добавяне на вода. Механичните действия и температурата на сушене се контролират.
19.Позволява се центрофугиране.
20.Не се позволява центрофугиране.
21.Суши се на умерена температура.
22.Може да се суши на високи температури.
23.След изстискване се суши в отвесно положение.
24.Суши се, без да се изстисква преди това.
25.Суши се върху равна повърхност.