Ако картофеното ви пюре е на бучки, когато го правите, може би е време да опитате този трик и да създадете перфектното ястие.
Когато става въпрос за картофи, картофеното пюре винаги е чудесен избор. Съчетава се идеално с месо и различни други ястия.
Според главния готвач от ресторант "Фалоу" има лесен трик, който гарантира перфектно картофено пюре всеки път. Никога не варете картофи във вода! Във видео в TikTok професионален готвач сподели техниката, която използва, за да направи най-кремообразното пюре. Вместо да варят картофите във вода, те ги пекат в едра сол при температура от 160 до 180°C до пълно омекване.
„След изпичане просто отстранете излишната сол, нарежете картофите наполовина и ги намачкайте, докато са още топли“, обясни той. „Добавете загрятото масло и мляко постепенно, за да получите перфектната текстура“, казва този готвач.
Снимка: Profimedia
Хората са във възторг от този съвет.
Печенето на картофи в сол има няколко предимства: равномерно готвене, тъй като солта действа като изолатор, помагайки за равномерното разпределение на топлината. По-добра текстура, защото картофите остават сухи отвън и запазват пълния си вкус. Максимално кремообразни са, защото не поемат излишна вода.
Видеото е гледано повече от 30 000 пъти и мнозина са изразили възхищението си от трика в коментарите. Ако все още не сте опитвали да приготвите пюре по този начин, може би е време да опитате тази рецепта и да се убедите сами!