Автентична италианска лазаня по рецепта на известния италиански готвач - цял свят я обожава! (ВИДЕО):

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Автентична италианска лазаня по рецепта на известния италиански готвач - цял свят я обожава! (ВИДЕО):
Автентична италианска лазаня по рецепта на известния италиански готвач - цял свят я обожава!...
9654
Автентична италианска лазаня по рецепта на известния италиански готвач - цял свят я обожава! (ВИДЕО):
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

С тази рецепта ще направите най-вкусната автентична италианска лазаня . Когато искате да приготвите това световно известни ястия у дома, най-добре е да използвате оригиналната рецептаЛазанята е точно такова ястие, а ние ви предлагаме да опитате семейната рецепта на най-известния италиански готвач Дженаро Конталдо .

С тази рецепта ще направите възможно най-добрата лазаня, която е обичана от над 5 милиона души. Приготвянето не е никак сложно, просто трябва да отделите време за направата на сосовете. Ето какво ви трябва:

автентична италианска лазаня

Автентична италианска лазаня по рецепта на Дженаро

Продукти:

  • 500 гр. кори за лазаня
  • моцарела
  • пармезан

За болонезе (рагу):

  • 45 мл зехтин
  • 25 г масло
  • 1 глава лук
  • 1 стрък целина
  • 1 морков
  • 150 г панчета
  • 400 г смес кайма
  • 200 мл червено вино
  • 2 супени лъжици доматено пюре
  • 200 мл бульон

За соса бешамел: 

  • 100 г несолено масло
  • 80 г брашно
  • 1 л прясно мляко
  • 100 г пармезан (или друго сирене)
  • малко индийско орехче

Приготвяне: 

Разтопете маслото, след това добавете брашното и разбъркайте добре, за да няма бучки. Когато сместа се сгъсти, налейте млякото, след което добавете пармезан, сол, черен пипер и индийско орехче.

Гответе, като бъркате непрекъснато, докато всички съставки се комбинират. Не гответе на висока температура, за да не ви загори сосът. Пригответе и рагуто. Загрейте зехтина и маслото в тиган, добавете ситно нарязания лук, целината, моркова и панчетата, след което оставете да къкри на слаб огън около 10 минути, докато лукът омекне.

Добавя се месото и се запържва добре. Увеличете температурата, налейте виното и го оставете да се изпари. Доматеното пюре се размива с малко бульон (1/2 кубче бульон се разрежда с гореща вода) и се разбърква в месото.

Намалете котлона, похлупете и гответе 2 часа, като проверявате и добавяте малко бульон от време на време, за да не изсъхне и загори сосът. Изсипете слой рагу (сос болонезе) на дъното на тавата, след което го покрийте с кори лазаня.

След това отново се изсипва рагуто, а след него и бешамела, както и настърганата моцарела. Отгоре настържете пармезан. След това сложете един слой кори за лазаня и продължете да редите до изразходване на всички съставки.

Последният ред трябва да е рагу, бешамел, моцарела и пармезан. Покрийте с алуминиево фолио и печете на 180°C за около 35-40 минути. Пет минути преди края на печенето се маха фолиото и се пече докато хване коричка.

италианска лазаня

А ето и видео с подробната рецепта:

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft