Цяла вечер се тъпкаха с пастета до пръсване! Да им кажа ли? Не, не е гъши дроб, даже не е от...
30 Март 2017
168567
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Сигурно и вие обичате пастет от гъши дроб . А какво ще кажете за нещо постно, не по-лошо на вкус? По рецептата се получава изключително нежен и вкусен пастет : спокойно може да го поднесете на празничната трапеза, а гостите не биха и предположили от какво е направено лакомството.
В идеалния случай сервирайте пастета с крекери, тост, гарниран с мариновани зеленчуци. Може да опитате също да добавите карамелизиран лук и подправки, те придават сладко-кисел пикантен вкус , който перфектно разкрива всички качества на пастета!
Съставки:
100 гр. гъби печурки
1 глава лук
2 с.л. зехтин
2 скилидки чесън
140 гр. орехи
1 чаша леща
2 с.л. лимонов сок
1 с.л. соев сос
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
- Измийте лещата, покрийте с вода и сварете. Накълцайте чесъна и лука, гъбите изплакнете и залейте с вряла вода.
- Изпържете в зехтин първо лука и чесъна до прозрачно, след това добавете гъбите. Гответе още 5-8 минути. В друг тиган (трябва да е сух) запържете до златисто-кафяво орехите.
- Смесете соевия сос, захарта, лимоновия сок, сол и черен пипер на вкус.
- Разбъркайте сварената леща, ядките, пържените гъби, лука и чесъна, добавете ароматни билки, сместа със соевия сос и смелете с блендер или миксер. Консистенцията трябва да бъде хомогенна. Готовият пастет може да се съхранява в хладилник до 4 дни.
Кой би си помислил, че от леща и гъби ще получите този вкус! Непременно опитайте, а после споделете рецептата!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари