Цялата истина за прясното мляко. Ако го консумирате прекалено много, по- добре не я четете

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравословно хранене
Цялата истина за прясното мляко. Ако го консумирате прекалено много, по- добре не я четете
23944
Снимков материал: pixabay.com
Цялата истина за прясното мляко. Ако го консумирате прекалено много, по- добре не я четете

По-голямата част от млякото в днешно време се добива от животни, които са стимулирани да произвеждат мляко с помощта на хормони. Животните се хранят с търговска цел, с храни, които могат да включват сено, зърно, картон, дървени стърготини, те постоянно се инжектират и с антибиотици.

Консумация на млечни продукти е свързан с течащ нос, чести настинки, бронхити, ушни инфекции, които са с наднормено тегло, храносмилателната дистрес, чревни разстройства, и огнища по кожата.

В добавка консумацията на мляко, влошава астмата и дихателните нарушения.

С помощта на генното инженерство при млечните крави, се увеличава производството на мляко от 15 до 25 процента. Това е хубаво за земеделските производители, но лошо за животните, които са по-податливи на инфекции. Тези инфекции се лекуват с големи количества антибиотици, които след това се отделят в млякото.

Млякото е естествено стерилно, след като излиза от тялото на млекодайното животно, но веднага след като то влиза в контакт с въздуха, бактериите започват да растат бързо в него.

Пастьоризирането е процес, който убива бактериите, присъстващи до този момент в млякото, обаче това което повечето от нас забравят, е, че всички тези мъртви бактерии все още плуват в млякото.

Нови живи бактерии продължават да се разпространяват малко след това в него. Пастьоризацията също би могла да унищожи до 50 процента от присъстващия витамин С в млякото.

Хомогенизация разкъсва глобулите млечна мазнина, така че мазнините смесва в целия този процес и се свързват с втвърдяването на артериите. Добавянето на витамини А и D би могло да предизвика проблеми, свързани с хипервитаминоза, това е добре известно, че тези два мастноразтворими витамини причиняват токсични реакции, след като се използва в по-големи количества.

В реалност, витамин D насърчава калцификацията и поет с млякото може да причини сериозно увреждане на бъбреците. Има стотици научни статии, които показват вредните ефекти на добавен витамин D, сред тези ефекти са камъни в бъбреците и пикочните камъни, хиперхолестеролемия, както и увреждане на очите.

Идиопатична хиперкалциемия се появи през 1950, след като мляко започна да се обогатява с ергостерол, това води до изключително високи нива на калций в кръвта, често придружени от повишени нива на холестерол в кръвта.

Последствията от това, могат да бъдат тежка умствена изостаналост, поради ненормално развитие на костите на главата и лицето; необратимо увреждане на сърцето и кръвоносната система, заради отлагане на костна материя в тези тъкани и генерализирана атеросклероза на ранна детска възраст, което може да доведе до лека или тежка умствена изостаналост. Има доказателства, че това състояние би могло да се развива в утробата, тъй като майката получава повече добавки с D2.

Алергиите към мляко и млечните продукти са извънредно често срещани и в резултат на това ние страдаме от умора или поведенчески проблеми, пише gotvach.bg.

Виновникът не са мазнините, нито протеините, а толкоз ниското съдържание на мазнини в обезмаслените продукти. В действителност, по-високо съдържание на млечни мазнини в диетата могат да бъдат полезни за деца с неврологични проблеми (диета с 80% от тези мазнини е полезно за деца, с гърчове).

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft