Младите тиквички се изчезват от рафтовете за нула време лятото. И нищо чудно. В крайна сметка, с тях можете да готвите толкова много вкусни и задоволителни ястия. Дори да направя тесто за пица . Но днес в менюто имаме кюфтенца. Една проста и бърза рецепта ще ви позволи да ги готвите често и да ядете с удоволствие.
Зеленчуковите котлети не съдържат мляно месо. Те са от тиквички, с малко кашаквал и подправки. Няколко скилидки чесън ще добавят аромат. Дори и без паниране, кюфтета от тиквички се получават златна кора. Определено трябва да пробвате тези вкусни котлети. Те са по-добри от обикновените палачинки!
Съставки
Тиквички 600 g
галета 70 g
яйце 1
Лук
Чесън 2 скилидки
кашкавал 70 g
копър 1 връзка
Слънчогледово олио 100 мл
Сол на вкус
Черен пипер (смлян) вкус
подготовка
Настържете тиквичките и кашкавалът на средно ренде, а лукът на ситно. Накълцайте копъра на ситно. Изцедете тиквичките от сока.
Комбинирайте приготвените храни, добавете яйцето и галетата, изцедете чесъна, солта и черния пипер на вкус. Разбъркайте добре на ръка.
Оформете кюфтета и поставете в предварително загрят тиган със слънчогледово масло. Пържете на среден огън.
Когато котлетите леко покафенеят, покрийте ги с капак и гответе за 1,5-2 минути. След това обърнете и веднага отново покрийте за още 3 минути. Поставете готови кюфтета върху хартиени кърпи.
Заквасената сметана или друг сос добре ще допълни ястието.