Цялото семейство сме буквално пристрастени към тези вкусни кюфтета! 10-тина минути работа и се радвате на невероятен вкус! Изненадата е, че освен месо, в тях има и вкусна добавка, на която именно дължат своята сочност и оригинален вкус, а именно... моркови! Морковените кюфтенца стават много меки и сочни.
Морковени кюфтенца
Продукти:
- 200 г моркови, настъргани
- 150 г лук, настърган
- 500 г пилешка кайма
- 2 яйца
- 2 супени лъжици сметана
- 1 чаена лъжичка сол
- черен и червен пипер, копър, подправки на вкус
- 60 г овесени ядки
Приготвяне:
Комбинирайте всички съставки в еднородна смес и оставете да престои 10-15 минути.
Снимка: youtube
Потопете лъжица в студена вода и гребвайте от сместа, след което я пуснете в загрято на умерена температура олио.
Снимка: youtube
Запържват се за няколко минути под капак, след което като покафенеят от долната страна се обръщат и се запържват за кратко под капак, докато покафенеят и от другата страна.
Снимка: youtube
Извадете ги върху хартиена салфетка, за да се отцедят от мазнината.
Снимка: youtube
Да ви е сладко!
Снимка: youtube