Чак сега разбрах как нейните пърленки стават толкова мекички, та изчезват на секундата! Тайната е в къпането:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Чак сега разбрах как нейните пърленки стават толкова мекички, та изчезват на секундата! Тайната е в къпането:
Чак сега разбрах как нейните пърленки стават толкова мекички, та изчезват на секундата! Тайната е...
18209
Чак сега разбрах как нейните пърленки стават толкова мекички, та изчезват на секундата! Тайната е в къпането:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Чепалгаш  - това са традиционни чеченски питки , които много напомнят нашенските пърленки . Тънки питки с извара и пресни билки се приготвят в целия регион, но при приготвянето точно на тези хлебчета има една тайна, която ги прави изключително мекички.

Къпали ли сте някога хлебчета във вода ? Е, сега ще ви покажем как става. В следствие на това всички загорели частици и излишното брано се отмиват, и питките са готови за намазване. Ето и рецептата:

Съставки:

500 мл кисело мляко или айрян

1/2 ч.л.

сода за хляб

1/2 ч.л. сол

500 гр. извара

1 яйце

500-600 гр. брашно

300 гр. масло

1 връзка зелен лук

Приготвяне:

  1. В леко затопленото кисело мляко добавете содата. В купа пресейте брашното, добавете солта, изсипете киселото мляко със содата и омесете меко тесто. Покрийте с кърпа и оставете в покой за 30 минути.къпани питки
  2. Пригответе плънката. Стрийте изварата на каша с яйцето, добавете ситно нарязан зелен лук и сол на вкус, ако е необходимо. Разделете сместа на 8-9 равни части.
  3. Премесете тестото и го разделете на 8-9 части. От всяка част разточете плоска питка. В центъра поставете приготвената плънка. Съберете краищата на възел, така че да се получи нещо като торба. Натиснете с длан, поръсете с малко брашно и с точилката изтънете на плоска питка.къпани питки
  4. Изпечете питките на сух тиган без масло в продължение на 2 минути от всяка страна. Готовите хлебчета поставете върху чиния за сервиране, покрийте с кърпа, за да останат топли.къпани питки
  5. А сега започва основната работа. Изсипете в чист тиган или тенджера достатъчно количество гореща вода. Всяка питка накиснете във водата и изплакнете, за да премахнете излишното брашно и изгорелите частизи. Извадете питките върху широка чиния и щедро намажете всяка с разтопено масло.къпани питки
  6. Сервирайте чепалгаш на масата, нарязани на 4 или 8 парчета, заедно с разтопено масло и горещ чай. Вкусотия!къпани питки

 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft