Чакам с нетърпение да го разрежем! Всеки пласт е ново преживяване и всичко това, поднесено в...
23 Декември 2016
169841
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Това е ястието, което ще шашне близките ви на идващия празник! Вкусни слоеве месо и зеленчуци , които изглеждат не само красиво, но и са истинска наслада за сетивата!
Тази рецепта за терин с кайма и пилешко е взета от готвачите в най-добрите френски ресторанти . Действайте смело, и похвалите ще завалят!
Съставки:
900 гр. свинска кайма
500 гр.
пилешко филе
4 глави лук
50 гр. шам-фъстък
1 ябълка
1 с.л. мащерка
1 връзка магданоз
2 с.л. портокалова кора
сол на вкус
черен пипер на вкус
7 ч.л. коняк
400 гр. бекон
125 гр. кисели краставички
Приготвяне:
- Обелете ябълката и лука и ги нарежете на малки кубчета. Почистете шам-фъстъка, суровото пилешко - на ленти.
- Смесете смляното свинско месо, лука, шам-фъстъка, ябълката, мащерканта, ситно нарязания магданоз и настърганата портокалова кора. Добавете сол, черен пипер и 4 супени лъжици коняк.
- Подредете в дълбока правоъгълна форма резените бекон, така че ръбовете да висят отвън.
- В средата подредете слоеве от приготвените съставки: една трета от месото, кисели краставички, половината пилешко, полейте с 3 супени лъжици коняк, поръсете със сол и черен пипер. После повтаряме слоевете: кайма, пилешко, кайма, натиснете леко надолу и покрийте всичко хубаво с висящите краища на бекона.
- Поставете върху терина дафинов лист и пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40 минути. След като ястието да се охлади, приберете го в хладилника за един ден.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари