Чакам с нетърпение да го разрежем! Всеки пласт е ново преживяване и всичко това, поднесено в хрупкава коричка! Вълшебно:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Чакам с нетърпение да го разрежем! Всеки пласт е ново преживяване и всичко това, поднесено в хрупкава коричка! Вълшебно:
Чакам с нетърпение да го разрежем! Всеки пласт е ново преживяване и всичко това, поднесено в...
169841
Чакам с нетърпение да го разрежем! Всеки пласт е ново преживяване и всичко това, поднесено в хрупкава коричка! Вълшебно:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Това е ястието, което ще шашне близките ви на идващия празник! Вкусни слоеве месо и зеленчуци , които изглеждат не само красиво, но и са истинска наслада за сетивата!

Тази рецепта за терин с кайма и пилешко е взета от готвачите в най-добрите  френски ресторанти . Действайте смело, и похвалите ще завалят!

Съставки:

900 гр. свинска кайма

500 гр.

пилешко филе

4 глави лук

50 гр. шам-фъстък

1 ябълка

1 с.л. мащерка

1 връзка магданоз

2 с.л. портокалова кора

сол на вкус

черен пипер на вкус

7 ч.л. коняк

400 гр. бекон

125 гр. кисели краставички

2 дафинови листа

Приготвяне:

  1. Обелете ябълката и лука и ги нарежете на малки кубчета. Почистете шам-фъстъка, суровото пилешко - на ленти.
  2. Смесете смляното свинско месо, лука, шам-фъстъка, ябълката, мащерканта, ситно нарязания магданоз и настърганата портокалова кора. Добавете сол, черен пипер и 4 супени лъжици коняк.
  3. Подредете в дълбока правоъгълна форма резените бекон, така че ръбовете да висят отвън.
  4. В средата подредете слоеве от приготвените съставки: една трета от месото, кисели краставички, половината пилешко, полейте с 3 супени лъжици коняк, поръсете със сол и черен пипер. После повтаряме слоевете: кайма, пилешко, кайма, натиснете леко надолу и покрийте всичко хубаво с висящите краища на бекона.
  5. Поставете върху терина дафинов лист и пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40 минути. След като ястието да се охлади, приберете го в хладилника за един ден.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft