Чакам с нетърпение да дойде сезона на прасковите, за да си я направя веднага, малките я обожават, а аз приключвам моментално с диетите

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Чакам с нетърпение да дойде сезона на прасковите, за да си я направя веднага, малките я обожават, а аз приключвам моментално с диетите
Чакам с нетърпение да дойде сезона на прасковите, за да си я направя веднага, малките я обожават,...
62405
Чакам с нетърпение да дойде сезона на прасковите, за да си я направя веднага, малките я обожават, а аз приключвам моментално с диетите
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

В сезона на сочните праскови не бихме могли да не зарадваме нашите близки с един скоростен, лесен и особено вкусен кейк с праскови

 

Необходими продукти:

3-4 праскови или повече – зависи от големината на вашата тавичка

3 яйца

10 с.л. олио

2 ч.ч.

пудра захар

2 ч.ч. брашно

1 бакпулвер

2 бр. ванилия

какао

краве масло

 

Кейк с праскови – едно невероятно изкушение за малки и големи

 

Начин на приготвяне:

Включете фурната на слабо. Измийте прасковите и ги нарежете на дълги парченца. Наредете ги в тавичката за печене, която предварително сте намазали обилно с краве масло. Пригответе тестото.

Счукайте 3-те яйца. Разбийте ги и сипете захарта. Объркайте. Добавете пудрата захар. Сложете 10-те с.л. олио. Отново объркайте. Добавете брашното, бакпулвера, какаото и ванилиите. Можете да бъркате с миксер или с ръчна бъркалка. Готовото тесто изсипете върху наредените парченца праскови. Изпечете. Готовият кейк с праскови оставете да изстине, като сложите хартия или капак върху тавичката, за да не се втвърди.

 

Когато изстине, обърнете го върху тортена чиния. В оригиналната рецепта се казва да го наръсите с пудра захар, но е по-добре да не слагате, защото ще скриете красиво изглеждащите праскови, които имат вид на желирани.

По принцип можете да печете в тавичка с хартия за печене, но когато намажете с краве масло, при печенето стените на скоростния кейк с праскови стават хрупкави и имат аромат на масло.

 

Сложете в хладилника и през летните горещини, сервирайте го студен. През зимата можете да сложите компот от праскови. Също така можете да използвате ананас или кайсии.

Да ви е сладък прекрасният и елегантен кейк с праскови!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft