В сезона на сочните праскови не бихме могли да не зарадваме нашите близки с един скоростен, лесен и особено вкусен кейк с праскови
Необходими продукти:
3-4 праскови или повече – зависи от големината на вашата тавичка
3 яйца
10 с.л. олио
2 ч.ч.
2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
2 бр. ванилия
какао
краве масло
Кейк с праскови – едно невероятно изкушение за малки и големи
Начин на приготвяне:
Включете фурната на слабо. Измийте прасковите и ги нарежете на дълги парченца. Наредете ги в тавичката за печене, която предварително сте намазали обилно с краве масло. Пригответе тестото.
Счукайте 3-те яйца. Разбийте ги и сипете захарта. Объркайте. Добавете пудрата захар. Сложете 10-те с.л. олио. Отново объркайте. Добавете брашното, бакпулвера, какаото и ванилиите. Можете да бъркате с миксер или с ръчна бъркалка. Готовото тесто изсипете върху наредените парченца праскови. Изпечете. Готовият кейк с праскови оставете да изстине, като сложите хартия или капак върху тавичката, за да не се втвърди.
Когато изстине, обърнете го върху тортена чиния. В оригиналната рецепта се казва да го наръсите с пудра захар, но е по-добре да не слагате, защото ще скриете красиво изглеждащите праскови, които имат вид на желирани.
По принцип можете да печете в тавичка с хартия за печене, но когато намажете с краве масло, при печенето стените на скоростния кейк с праскови стават хрупкави и имат аромат на масло.
Сложете в хладилника и през летните горещини, сервирайте го студен. През зимата можете да сложите компот от праскови. Също така можете да използвате ананас или кайсии.
Да ви е сладък прекрасният и елегантен кейк с праскови!