За красива и вкусна торта не ми е жал нито за времето, нито за усилията. Всички изразходвани ресурси се изплащат, когато опитате първото парче от този разкош. Любимата ми торта от детството е Три чаши с банан. Чували ли сте за нея?
Вероятно вече се досещате защо тортата с кисело мляко е така наречена. За да приготвите тестото, ще ви трябват по една чаша от основните съставки.
Съставки
Захар 1 чаша
Кисело мляко 1 чаша
Пшенично брашно 1 чаша
Сол 1 щипка
сода 1 ч.л.
Какао на прах 1 супена лъжица
Яйце 1
Слънчогледово олио 3 с.л.
Масло 250 гр
Кондензирано мляко 250 гр
Банан 1бр
Млечен шоколад на вкус
Кокосови стърготини на вкус
Подготовка
Разбийте яйцето със сол, добавете малко захар и добавете растително масло.
Смесете киселото мляко със содата за хляб, изсипете го в яйчената смес и разбъркайте добре с миксер. Пресейте брашното и какаото в тестото, разбъркайте до гладкост.
Покрийте дъното на формата с пергаментова хартия, изсипете тестото и изпратете формата във фурната, загрята до 180 ° C за 35-40 минути
Сега е ред на крема. Разбийте мекото масло до пухкавост, изсипете кондензирано мляко и разбийте още 2 минути.
Охладете блата, отрежете горната "капачка" и я разрежете по дължина на два блата
Намажете едният блат със сметана, наредете резените банан, след това поставете втората кора. Намажете крем отгоре и отстрани на тортата, поръсете с кокосови стърготини и шоколадови
Ако и вие не обичате да харчите продукти напразно, можете да използвате „шапката“, която сте отрязали от бисквитата. Накълцайте го и украсете готовата торта. Между другото, десертът може да се направи по-празничен, ако изберете многоцветни шоколадови пръчици